Aj min häl!

Har du någon gång haft en "hälsporre" – fråga mig inte varför det heter "hälsporre"? Det gör otroligt ont varje gång som jag ska trampa på min högra fot. Plötsligt bara stack det till av smärta när jag skulle stiga upp i morse. Det bara gör så fruktansvärt ont att man bara har lust att skrika högt av smärta och uttala en massa onämbara svordomar i långa haranger. Det hjälpte inte, kan jag säga. Smärtan är kvar och nu har jag googlat lite på nätet om "hälsporre", som jag tydligen har drabbats av.

Det jag kom fram till är detta:

Så här kan man enkelt förklara hälsporre: på undersidan av foten, i hålfoten, finns en tjock och bred sena. Den fungerar som ett viktigt stöd för foten. Om denna sena överbelastas så kan du få ont i hälen, i senfästet. Ibland kan det dessutom bildas en påbyggnad av benet, vilket gör att du även får ont under hälen. Denna påbyggnad ser på röntgenbilder ut som en sporre, därav namnet hälsporre.

Måste hitta rätt klinik till mina fötter

Nu måste jag tydligen hitta en klinik som kan hjälpa mig med denna "sporre". Ska man tro de sidor som man hittar på nätet, hjälper det inte att gå till en sjukvårdscentral, det enda läkarna kommer att göra är att skriva ut smärtdämpande mediciner och sjukskriva mig. Men jag vill inte bli sjukskriven, jag vill få bort "hälsporren". Punkt. Slut. Och det helst idag, nu på en gång. Jag kan inte vara sjukskriven, jag har massor att göra. Därför behöver jag någon som kan hjälpa mig med denna "hälsporre" som jag har fått.

Misstänker att "hälsporren" kommer från min träning

Jag har varit ute och joggat denna sommar, och jag misstänker att det kommer från min träning. Jag har haft lite olika träningsskor på mig, och alla är inte riktigt den rätta sorten. Ibland lämnar jag mina träningsskor på landet, där vi har varit den här sommaren. Vi har stannat kvar i Sverige, mycket på grund av det fina vädret. Varför åka utomlands när det känns som att vi är utomlands fast i Sverige? Det har varit en helt fantastisk sommar, ja utom för bönderna. För dem har det ju varit riktigt hemskt. Det gör ju att man är lite tudelad, det är ju härlgit för oss andra att ha en så varm och unerbar sommar, men det är ju samtidigt ganska hemskt att bönderna inte har någon mat att ge sina djur.

29 Aug 2018