Bästa förkylningskuren

Mitt i sommaren så slår den till - dunderförkylningen från helvetet! På fredag är det dags för barnens skolavslutningar och då har jag ingen lust att gå runt och snörvla, så vad göra? Jo jag tillverkar den bästa förkylningskuren på egen hand förstås! Den brukar alltid hjälpa.

Gott smakar den dessutom, något som knappast är fallet hos andra kurer. Den här kan man hinka litervis av och det är precis det man ska göra för att få bästa möjliga effekt. Tre till fyra koppar om dagen brukar jag dricka minst till jag känner att förkylningen börjar släppa.

För en stor mugg (ca 500 ml) behöver du:

  • 2-3 cm färsk ingefära i skivor
  • 2-3 teskedar gurkmeja
  • 2-3 teskedar honung
  • 1-2 matskedar kokosolja
  • En skvätt citron eller en citronskiva
  • ca 500 ml varmt vatten

Lägg alla ingredienserna i din mugg och häll över det varma vattnet. Det bästa är om du kokar upp vattnet först och sen låter det svalna en aning innan du häller över det så tar du inte död på alla de aktiva substanserna i ingredienserna. Låt teet stå i 5-10 minuter och drick det sedan. Du kommer troligtvis att bli varm och svettig, men det är för att kroppen håller på att rensa ut det dåliga.

Fortsätt dricka teet i några dagar. Om du inte blir bättre på 4-5 dagar är det bäst att ta kontakt med läkare, men om det handlar om en vanlig förkylning brukar jag alltid bli bättre på den tiden - ofta på bara en dag eller två.

Så nu hoppas jag på det bästa så att jag har energi att baka avslutningstårtor och förbereda fika för släkten. Mannen har jag redan skickat till butiken så att han får handla ingredienserna.

14 Jun 2017