Därför ska du välja en mäklare med lokalkännedom om Strängnäs

Ska du sälja en bostadsrätt eller villa i Strängnäs ska du välja en mäklare med god lokalkännedom. Då går försäljningen bättre och du får ut ett högre pris.

En bostadsförsäljning är en viktig affär då vinsten ofta ska investeras i ett nytt boende. Därför måste man välja mäklare med omsorg. Det bästa är att träffa några olika mäklare för att ta reda på hur de jobbar och vad de kan erbjuda. Detta gör man enklast genom att be om en kostnadsfri värdering.

Ofta är det bra om mäklaren har lokalkännedom och känner till området där bostaden som ska säljas är belägen. Då kan mäklaren även svara på spekulantens frågor om exempelvis skolor, motionsspår, social service och mataffärer. På så vis blir det enklare för en eventuell köpare att föreställa sig att faktiskt bo i området.

Man måste känna sig trygg med den mäklare man väljer

Det finns flera kunniga mäklare i Strängnäs men vad de tar ut i arvode kan variera. Likaså vad som ingår i priset. Vanligtvis ingår fotografering och annonsering av bostaden, men antal annonser och var bostaden annonseras ut kan skilja mellan olika mäklarfirmor. Likaså om man får hjälp med styling.

Det är viktigt att man känner sig trygg med den mäklare man väljer då mycket av mäklarens arbete sker utan att man märker det. En bra mäklare ska också ge stöd och vägledning genom hela bostadsförsäljningen. Därför måste man även lita på sin magkänsla när man väljer mäklare.

6 Aug 2023