Fönsterrenovering Stockholm – ta hjälp eller renovera själv?

Fönsterrenovering är inte särskilt svårt bara man har rätt verktyg och är tålmodig. Men i vissa fall kan det vara bättre att anlita ett proffs i Stockholm.

Med rätt verktyg och lite tålamod klarar de flesta att renovera fönster. Men det är ett tidskrävande arbete och har man många fönster kan det vara bättre att istället anlita ett proffs. Det samma gäller om någon del av fönstret måste bytas ut eller om man även vill montera ett extra glas för att spara energi.

Vid en komplett fönsterrenovering plockar man ut glasen och monterar bort alla beslag. Därefter skrapar och slipar man fönsterbågen samt byter ut rötangripet virke. Allt trä bestryks med olja för att bli riktigt motståndskraftigt mot fukt. Innan fönstren målas med ny färg monteras glasen och sätts fast med nytt kitt.

Vänta inte med fönsterrenoveringen

Vill man ha hjälp med fönsterrenovering i Stockholm ska man anlita en erfaren aktör som är certifierad. Priserna på fönsterrenovering kan variera en hel del mellan olika firmor. Därför ska man alltid ta in flera offerter och jämföra priser. Men det är viktigt att det också är en firma som bara använder sig av väl beprövade material av bra kvalitet.

Ett fönster som har renoverats efter konstens alla regler brukar hålla i mellan tio och tolv år. Det händer att de fönster som sitter på husets södersida behöver renoveras tidigare än övriga. Man ska absolut inte vänta tills att alla fönster behöver renoveras. Antingen tar man alla på en gång eller bara de vars färg och kitt har börjat släppa.

9 Oct 2023