Förstora läpparna – Kirurgi eller fillers?

Många som förstorar läpparna idag använder sig av fillers, men även en ansenlig del förstorar sina läppar med hjälp av kirurgi. Så vad är egentligen bäst? Det bästa svaret man kan ge är att det beror på patient, sammanhang och förväntningar.

 

Samtidigt är det bra att känna till vad beslutet egentligen innebär. Med fillers finns till exempel ett stort utbud av kliniker där du snabbt kan gå in och få dem gjorda. För ett kirurgiskt ingrepp kan du behöva åka in till Stockholm eller annan större stad nära dig. Dessutom vill du säkerligen gärna kolla upp kliniken ordentligt och hitta en kirurg du känner förtroende för. I en större stad som Stockholm finns det många att välja mellan.

Vad har föranlett din önskan till läppförstoringen?

Det finns flera faktorer som spelar in i huruvida en läppförstoring bör göras med kirurgi eller inte. Många är dock sekundära, så som att du behöver ta dig in till Stockholm eller annan större stad för att få läppförstoringen gjord med kirurgi.

Det primära är vad som har föranlett din önskan till läppförstoringen. Har du helt vanliga och friska läppar och är ung, bara att du tycker de är för små? I sådana fall är fillers eller injektioner troligtvis det bästa valet. Om du däremot börjar bli till åldern och får smårynkighet, nedsjunken överläpp eller utsuddade konturer, kan kirurgi vara det bästa valet.

Som vanligt gäller dock att behandlingen anpassas efter den enskilda patienten. Är du osäker bör du rådgöra med en klinik om vad som faktiskt är bäst för dig.

Att vara en lämplig kandidat

Oavsett faktorer så som metod eller om du bor i Stockholm eller i Malmö, bör du vara en god kandidat för läppförstoringen. Att vara en god kandidat innebär till viss del att man bör ha realistiska förväntningar på vad ingreppet kan åstadkomma. Har du för höga förväntningar på behandlingen kommer det sannolikt enbart att leda till besvikelse när den är genomförd.

De som kanske får allra bäst resultat av en läppförstoring är personer som är födda med tunna läppar, eller kvinnor vars läppar har förlorat deras fyllighet som en följd av åldring. Förutom det kan man, om man fått rynkor i läpparnas yttre områden, förvänta sig goda resultat av en läppförstoring.

Vidare bör du man vara i god hälsa, både psykiskt och fysiskt. Inför ett kirurgiskt ingrepp ställs fler frågor kring din nuvarande hälsa än om du skulle göra fillers.

13 aug 2017

Välkommen till Inas.se!

Jag heter Ina och bor i en mindre svensk stad någon timme från Stockholm. Här bor jag med min man, våra två barn och hund i en villa som vi håller på att renovera.

Sedan jag blev gravid med första barnet har jag kämpat rejält med min vikt. Jag gick upp över 15 kilo under första graviditeten och sen ytterligare 10 under den andra. Som så många andra så försökte jag gå ner vikten för snabbt med olika sorters dieter för att sedan gå upp nästan hela vikten lika snabbt igen.

Nu har jag hittat bättre balans i form av hälsosam mat lagad från grunden, regelbunden träning och att röra mig mer även i vardagen. Nu får jag till och med barnen med mig ut på mina joggingturer i skogen vilket gör det ännu roligare. Min vikt är stabil igen och jag kan med gott samvete unna mig något extra då och då.

Här i bloggen kommer jag att bjuda på allt från träningstips till recept, vardagsbetraktelser och mina bästa tips inom skönhet och hälsa.