Hårborttagning på olika vis

Ofta vill man gärna styra lite över var man har sitt hår på kroppen. Som en följd av det finns det många olika sätt att ta bort håret på idag. Vissa är mer effektiva än andra. Hårborttagning med laser innebär till exempel resultat som står sig resten av livet.

Utbudet av dessa olika behandlingar skiljer sig givetvis mellan större och mindre städer. Till exempel har sannolikt Stockholm störst utbud av dessa behandlingar, medan den som bor i en mindre stad mer avlägset troligtvis behöver åka in till en större stad för att få dessa behandlingar gjorda.  

Vaxning

Vaxning är det många som väljer att göra själva. Dock kan en del områden bli svåra att vaxa på själv, så det är inte ovanligt att man går till en salong för att få hjälp med detta. Innan man vaxar sig, oavsett om man gör det på en salong eller inte, är det viktigt att man inte har rakat sig på ett tag. Håret bör vara minst en halv centimeter långt för att vaxningen ska ge så bra resultat som möjligt. Är hårstråna kortare än så finns en risk att vaxet inte får ordentligt fäste, och att håren därmed inte rivs med.

Som nämnt i inledningen har man störst urval av dylika salonger i Stockholm, vilket troligtvis även gäller vaxning. Dock är vaxning så pass vanligt att det bör gå att hitta en salong även i en väldigt liten stad. Se alltid till att den som vaxar dig har en SHR-examen – oavsett om det sker i Stockholm eller någon annanstans.

Hårborttagning med laser

För hårborttagning med laser kan man behöva åka till en större stad i sin närhet, till exempel Stockholm om man bor i Norrtälje eller Nyköping. Klinikerna som gör det är betydligt färre än de salonger som finns som sysslar med vaxning.

Hårborttagning med laser har inte varit populärt lika länge som vaxning, men är omtyckt för de goda resultat det ger. En annan fördel är att behandlingen inte är smärtsam, vilket många anser vaxning vara. Den största fördelen är dock kanske att resultaten är permanenta.

Rakhyvel

Det mest ekonomiska tillvägagångssättet, men också det som kräver mest jobb. Rakhyvlar är inte särskilt dyra, och det tar många, många år innan man kommer upp i den summa som till exempel hårborttagning med laser skulle kosta. Om man däremot vaxar sig ofta kan man fundera på att göra hårborttagning med laser istället. En vaxning kostar några hundra varje gång och håller i ett antal veckor. Vad en hårborttagning med laser kostar skiljer sig åt mellan olika kliniker – men resultaten är permanenta.

7 Aug 2017