Hjälpte en kompis att flytta i helgen

Jag har sprungit Stockholm Marathon, jag tränar nästan varje dag, jag får abstinensbesvär av att sitta still för länge och jag skulle definitivt anse mig själv vara en väldigt vältränad person. En stark person som klarar av det mesta som har med fysisk ansträngning att göra - både för stunden och efteråt. Det var längesedan jag drabbades av träningsvärk på samma sätt som då jag började träna.

Jag kan ibland minnas hur det var dagarna efter ett benpass på gymmet då ben och rumpa värkte så inåt och där man knappt kunde sitta ner på toaletten. Ett kvitto på att man tagit i och - faktiskt - en ganska skön känsla. Nu får jag, som sagt, knappt träningsvärk längre.

Jag sa knappt av en anledning - för idag så har jag sådan värk i musklerna att det knappt är sant. Varför? Jo, för att jag hjälpte en kompis att flytta. Usch och fy, vilket jobb. Vi var fyra stycken tjejer som hjälptes åt att bära alla kartonger och alla möbler. Kruxet var att hon dels bodde högst upp i en fastighet och dels skulle flytta högre upp i en annan - utan hissar.

Vi fick alltså bära allting uppför trapporna - både ner och upp - och jag kan lova att det värker ganska rejält i både rumpa, vader, lår, underarmar, axlar och ländrygg. Man kanske ska börja jobba som flyttgubbe för att kunna träna på arbetstid?

Hon tog hjälp med sin flyttstädning

Det talande i sammanhanget var att efter att vi burit allting så skulle vi hjälpa henne med den flyttstädning som måste göras. Här fattade dock Lena - som kompisen heter - ett väldigt avgörande beslut. Hon tittade på oss där vi låg utspridda i hennes nya lägenhet och sa: vi struntar i min flyttstädning va?

Vi nickade alla jakande och hon började googla efter en städfirma som kunde rycka ut med kort varsel. Redan efter någon timme så kunde Lena överlämna nyckeln till den gamla lägenheten och få en flyttstädning utförd av en professionell städfirma. Vi kunde istället fokusera på det viktiga vid flytten: vin och pizza!

Ärligt talat dock. Jag kommer nog aldrig att genomföra en flyttstädning på egen hand igen. om jag någon gång ska flytta - inte trolig; vi trivs hur bra som helst i vårt hus i Stockholm - så kommer jag att ta hjälp. Lena fick ett väldigt bra pris och hade dessutom möjlighet att använda sitt rut-avdrag för att göra det ännu lägre. Vill du se vad som ingår i en flyttstädning kan du göra det här.

Själva flytten? Den hugger jag gärna in på igen. Den här träningsvärken är ett bevis på vilken kamp det var. Måste ringa de andra för att höra hur de mår. Lena, som knappt tränar alls, lär nog inte kunna gå. Hon blir nog isolerad på fjärde våningen i sin nya lägenhet i ytterligare några dagar.

28 Dec 2017