Jag har provat på coolsculpting

Skönhetsingrepp har aldrig varit ett alternativ för mig. Jag är nöjd med mitt utseende och tycker det verkar ganska extremt att göra kirurgiska ingrepp för att se bättre ut. Men de senaste åren har jag blivit mer och mer missnöjd med min midja, där det har samlats fett som bara inte går att få bort hur mycket jag än tränar och hur mycket jag än försöker undvika fet och ohälsosam mat. Så när jag fick ett tips av en kompis om att prova coolsculpting så tyckte jag faktiskt det lät intressant. Och nu har jag provat!

För er som inte vet vad coolsculpting är kan jag berätta att det är en icke-kirurgisk metod för att bli av med fett. I stället för att man sticker in en stor nål och suger ut fettet, något som jag tycker verkar superläskigt, så tar man död på fettcellerna under huden genom att frysa ihjäl dem. Med hjälp av en liten maskin som läkaren håller i handen och trycker mot huden så fryser man ner cellerna till -11 grader. Då dör de och sedan forslar immunförsvaret bort dem. Coolsculpting har funnits några år nu och flera miljoner människor har tydligen provat, så uppenbarligen är det ganska effektivt.

Lite läskigt i början

Det låter som att coolsculpting ska göra extremt ont, men det gjorde det faktiskt inte, även om det var ganska obehagligt emellanåt. Självklart var det inte bara att kliva in på kliniken och lägga sig på en brits och begära behandling, först fick jag prata med en läkare som var seriös men trevlig, och han berättade om hur behandlingen skulle gå till och vad jag kunde förvänta mig. Sedan fick jag några dagars betänketid och så bokade jag in en behandling.

När jag skulle göra behandlingen var jag ganska nervös och i början fick jag lite panik, eftersom munstycket som läkaren höll mot huden var sjukt kallt. Det gjorde inte direkt ont men brände liksom. Men ganska snart började det gå över och huden domnade.

Jag glömde bort att jag fick behandling

Behandlingen tog ungefär 40 minuter. Jag läste en tidning och kollade telefonen och kände mig mer och mer avslappnad. När läkaren var klar hade jag nästan glömt att jag fick behandling! Men sen kom det jobbigaste momentet, nämligen när huden skulle masseras för att blodcirkulationen skulle komma igång. Då gjorde det ganska ont faktiskt. Men även den smärtan försvann ganska snabbt och efteråt var huden lite öm men inte mer. Jag kunde åka till jobbet direkt efteråt.

Det funkade faktiskt

Så vad blev resultatet? Var det värt lite smärta och några tusenlappar för att bli av med magfettet? Faktiskt måste jag svara: Ja, det funkade och jag är jättenöjd :). Det tog någon vecka innan det gick att se något resultat, men just nu ser min midja smalare ut för varje dag som går, och det finns ingen chans att jag hade kunnat få ett sånt här resultat bara genom träning. Så för er som vill hitta ett sätt att bli av med överflödigt fett så kan jag verkligen rekommendera coolsculpting. Se bara till att gå till en seriös klinik med en riktig läkare som behandlar. det finns många skojare i skönhetsbranschen och de vill man inte bli behandlad av.

14 May 2020