Lekplatsutrustning som passar dina önskemål

Inom lekplatsutrustning finns det idag sådant som är mer traditionellt och sådant som gör att du enkelt kan skräddarsy din lekplats efter behov och önskemål.

När du tänker på lekplatsutrustning så tänker du troligen på de mer traditionella delarna som brukar finnas på de flesta lekplatser. Som gungor, rutschkana och sandlåda. Men trots att de fortfarande är högst i toppen på de flesta lekplatsers önskelista så finns det mycket annat att välja bland.

Idag är det inte ovanligt att man kan få se exempelvis klätterväggar, klättertorn och olika gungande eller snurrande leksaker. Allt för att du ska kunna skapa en lekplats som passar för din smak och för de behov och önskemål som finns hos de besökare som ska använda lekplatsen. Som om du exempelvis ska inreda en lekplats på en förskola.

En passande lekplatsutrustning

För den som ska välja en lekplatsutrustning är det viktigt att fundera över två faktorer: hur mycket yta det finns tillgängligt och vilken ålder det är på barnen som kommer använda lekplatsen. Men det är även viktigt att ta hänsyn till om barnen kommer att vara ensamma på lekplatsen och om det kommer besökare som har någon typ av rörelsehinder.

Om du är noga med att anpassa lekplatsen efter dess besökare så kan du skapa en tillgänglig och säker yta, som dessutom kommer att vara mycket välbesökt och uppskattad. Och vill du öka användningen ytterligare så kan det vara en tanke att sätta en grillplats eller bord och stolar nära lekytan.

2 Aug 2023