Målare på specialuppdrag i Stockholm

En målare kan hamna på många olika uppdrag i Stockholm. Ibland kan det röra sig om något som sticker ut från mängden och som kan vara extra intressant.

Som målare är sällan en dag den andra lik. Men ändå kan det komma uppdrag som är mer ovanliga än andra. Kanske är det ett hus som ska målas, och som inte ser ut som de flesta andra. Det kan vara snickarglädje, tinnar och torn. Eller på annat sätt sticka ut från mängden.

Men som målare kan det även vara specialuppdrag där det är andra typer av material som ska målas eller kanske är det vanligare material men som ska målas med lite ovanligare färger. Kanske får du som målare glädjen med att blanda din egen äggoljetempera eller måla med en färg som har tjära som bas.

Variationen i en målares arbetsvecka

Den som arbetar på en målerifirma i Stockholm har sällan tråkigt. Du kan hamna på en fasadmålning av ett fritidshus en vecka och därefter kan det vara de mycket höga och breda väggarna inuti en industrilokal som behöver en rejäl uppfräschning.

Det enda du som målare kan veta med säkerhet är att den ena veckan aldrig kommer vara den andra lik. Och att du även då och då kan få kliva in och ge beställaren förslag gällande färgsättning eller vilken typ av färg som ska användas. Idag finns det dessutom typer av målarfärg som du kan använda för brandskydd eller för att förhindra fuktspridning i badrum.

24 Aug 2023