Nu blir det blomsterrum!

Här hemma råder kreativt kaos. Vi har bestämt oss för att bygga in altanen och skapa ett uterum. Att säga att jag är peppad är en rejäl underdrift. Ända sedan jag var liten har jag velat ha denna typ av ”blomsterrum” som min farmor kallade det. I deras sekelskifteshus hade de just en sådan inglasad veranda och där odlade farmor allsköns växter och hade dessutom alla sina prydnadssaker. Det var som att träda in i en annan värld, någon sorts museum, när man kom in in farmors blomsterrum. När solen sken blev det varmt och skönt även på vintern, annars var det ganska svalt när det var kallt ute, jag tror inte de hade isolerat så jättemycket.

Så, vi ska bygga väggar, tak och sätta in fönster, många fönster. Kruxet kan bli att hitta samma typ av fönster som vi har på resten av huset, så att fasaden blir enhetlig. Vi måste ju också ha fler markiser av den typ vi har på de andra fönstren. Den stora terassmarkisen får vi slänga. Eller ge bort kanske.

Tillmötesgående byggföretag

Vi har pratat med ett byggföretag i Stockholm som vi blivit rekommenderade av en kompis. De verkar väldigt trevliga och tillmötesgående och säger ”inga problem” till typ allt jag föreslår.  De har varit här och kollat och ska skicka en offert inom kort. Ett tag lekte vi med tanke att vi skulle göra hela jobbet själva, men då hade det antagligen varit klart i höst någon gång. Häromdagen var det så himla varmt och jag satt på altanen hela dagen. På kvällen grillade vi och åt ute, men sedan blev det för kallt. Hade vi haft altanen inglasad hade vi kunnat sitta ute mycket längre. Det är så många av de här vårkvällarna som går förlorade, vi vill ha jobbet klart så fort som möjligt. Enligt byggfirman fixar de jobbet på max ett par veckor. Dessutom kommer de ju att hålla på på dagarna när vi inte är hemma, så vi kanske knappt kommer att märka det.

Vi spånar kring hur vi vill ha det

Så just nu sitter vi och planerar, eller snarare, vi leker med ett CAD-program i datorn och försöker komma på hur vi ska ha det. Byggfirman har bett oss spåna kring hur vi vill ha det, hör högt i tak, var fönstren ska sitta osv. Vårt jobb är att fantisera kring hur det ska gå till, sedan tar de över och gör riktiga ritningar av det och bygger utifrån dem. En perfekt lösning enligt mig. Jag visste inte att byggföretag var så mångsidiga. Men det är klart, konkurrensen i Stockholm är väl helt sjuk så det gäller att kunna erbjuda hjälp med precis allt. Ja jag klagar inte.

Min man, som om möjligt är ännu mer träningstokig än jag, vill att vi ska ha träningscykeln och bänkpressen i blomsterrummet, men där tycker jag det får vara nog. Mitt blomsterrum ska vara en plats för avkoppling, inte ett gym. Träningsgrejerna står bra i källaren och jag gillar att jobba på där nere. I mitt blomsterrum ska jag sitta under en filt med en bok och ett glas vin och se hur vårarna smyger sig på. Jag kan knappt vänta!

27 May 2018