Nu har jag provat Filler också

Den som har följt mig här på bloggen vet att jag har funderat och skrivet en hel del om olika skönhetsbegrepp. Det finns verkligen mycket olika alternativ till skönhetsingrepp, nu mycket mer än för bara 20,30 år sedan. På 1960- och 70-talet var det "naturliga" det som var vackrast, tyckte man. Att färga sitt hår ansågs som fusk, och bara något som äldre med grått hår gjorde. Idag färgar (nästan) alla sitt hår, inte bara de som vill dölja ett alltmer grånande hår. Även unga flickor och tjejer väljer att förstora sina bröst, fylla läpparna med fillers, färga sina ögonfransar och förlänga dem. Något som bara artister, skådisar eller fotomodeller gjorde förut. Idag har skönhetsbranschen vuxit med flera miljarder kronor, bara under de senaste 5 åren.

Förut var den skandinaviska looken skönhetsideal

På samma sätt tyckte folk att det var snyggt med den skandinaviska looken; stora ögon, smal näsa och smala läppar, under 1960- och 70-talet. Då tyckte man inte att man skulle förändra sitt utseende, inte mer än att man förstås sminkade sig med mycket ögonskugga, som ABBA-Agneta och ABBA-Annifrid. De som då stod för den svenska flärden och skönhetsidealet. 

Under de senaste 5 åren har det vuxit fram en hel skönhetsbransch som verkligen har ritat om kartan både när det kommer till skönhetsidalet, med stora, tjocka läppar, stora ögon, höga kindben, smal midja, stor rumpa och stora bröst och metoderna för att uppnå detta har verkligen blivit så många fler. Och det anses inte alls fult, fuskigt eller något annat negativt att utföra sådan ingrepp på en, jämfört med hur man uppfattade detta, förut. Därför kan man numera se unga flickor som har gjort flera ingrepp. Det kan vara ingrepp som har gjort läpparna tjockare och brösten större. Och det är inte några billiga saker som de har gjort med sina kroppar.

Fillers ger ett omedebart resultat

Fillers är mycekt attraktivt att göra, då man ser skillnad på en gång. Med många andra ingrepp tar det et tag innan man (om man) ser någon skillnad mot förut. Så är det inte med Fillers. Då ser man direkt skillnaden efter att man har tagit några injektioner med någon Fillers. De flesta Fillers innehåller hyaluronsyra som är kroppseget ämne och inte stöts bort av kroppen. Det är ju inte bara läppar som man kan fylla med Fillers. Vill man kan man injiceradet under ögonen för att fgylla ut påsar eller ringar under ögonen. Vill man kan man även släta ut rynkan i pannan med Fillers för att få bort veck. Även runt munnen kan man fylla med Fillers så att vecken inte fortsätter djupna.

26 Nov 2018