Nya markiser kommer att förlänga sommaren

Sommaren är kort, det mesta regnar bort. Utöver att låten i fråga förstör nästan varenda svensk sommar så har sångaren i sak rätt också. Det hela stämmer, åtminstone om man ser till hur de senaste årens semestrar sett ut för oss. Vi har haft påfallande otur med vädret och då vi gjort ett aktivt val i att stanna i Stockholm så har sommaren blivit väldigt väderberoende och alltså, på slutet, sämre. Innan vi visar vår geniala lösning inför nästa sommar så ska vi även peka på varför vi gjort detta aktiva val och varför även ni kanske ska fundera på det:

  • Stockholm är en fantastisk stad - speciellt under sommaren. Det finns saker att göra, för alla. Vi har skog, vi har bad, vi har shopping, vi har restauranger, vi har idrott, vi har möjligheter att träna - kort sagt: allt.
  • Vi reser inte av miljöskäl. Vi har läst på lite kring miljöförstöringen och insett att varje flygning bidrar till en sämre miljö. Det har gått så långt att jag börjat må illa - inte av avundsjuka - då jag ser släkt, vänner och bekanta lägga ut bilder på Instagram från sina resor till Thailand, USA och de små weekendresorna i London och Berlin. Usch: kan vi inte höja flygskatten igen?

Vår lösning då? Jo, vi har rivit bort taket från vår uteplats och ersatt det med en terassmarkis, till detta har vi även köpt vanliga markiser till alla fönster. Nästa sommar kommer vi alltså att kunna fälla in markisen ovanför vår terass varje gång solen visar sig - och vi kommer att kunna fälla ut den om det skulle regna. Det fasta taket gav inte samma möjligheter. Jag vet inte hur många gånger vi fick springa med utemöblerna i jakt på solsken och för att komma undan regn förra sommaren.

“ Utöver det perfekta solskydd våra markiser ger så har även en annan uppsida visat sig. Vårt hus är avsevärt mycket vackrare nu. Det ser lyxigare ut och nu slipper vi måla om. Förändringen är redan uppnådd “

I år så är solen - tack vare våra markiser - bara ett knapptryck bort. Samma knapptryck som kan ge oss skydd då det regnar lite. I kombination med att vi köpt infravärme så räknar jag kallt med att kunna sitta ut till åtminstone november nästa år.

En annan positiv sidoeffekt som vare sig jag eller min man tänkt på gäller utseendet. Jäklar vad lyxigt vårt hus ser ut nu. De markiser vi satt upp höjer hela intrycket av huset och det känns lite som att besöka Versaille varje gång man parkerar bilen och går upp längs garageinfarten. Vi som tänkt måla om från början. Det behövs inte nu - våra nya markiser har redan gett oss den förändring vi ville nå.

18 Jan 2018