Retorikbyrå kan göra skillnad

Att inte få fram det man vill ha sagt under ett möte kan göra att möjligheter missas. För att kunna använda språket bättre kan en retorikbyrå vara till hjälp.

Anton drev ett företag som sålde produkter till byggföretag. För tillfället hade han fått upp ögonen för en av de anställda som var kreativ men problemet var bara att Erik, som den anställde hette, inte kunde lägga fram sina idéer på ett bra sätt. Innan han hunnit komma till väsentligheterna hade alla slutat lyssna för längesen.

Anton kände att det fanns en duktig säljare i Erik om han bara kunde hitta ett sätt att hjälpa honom med det språkliga. Han hade hört talas om att det fanns andra som anlitat en retorikbyrå för att ge de anställda fler verktyg att arbeta med. Kunde detta vara en lösning för Erik?

Retorikbyrå - en bra investering

Han kontaktade ett företag som använt en retorikbyrå för att få hjälp. Denne rekommenderade företag som Prata på AB och Snacka snyggt AB och han kunde inte låta bli att le åt namnen. Han började med att ringa första namnet på listan han hade framför sig och behövde inte fortsätta. Personen i andra änden var vältalig och fick honom fast direkt.

Tre månader senare visste han att han gjort rätt som skickat Erik på kurs. Säljsiffrorna talade sitt tydliga språk. På bara den korta tiden hade den mannen hamnat bland de topp 5 bästa försäljarna på företaget. Något som fick Anton att börja planera in utbildningar för de andra. Blev de bara en bråkdel bättre säljare skulle investeringen var väl värd.

24 May 2023