Rusta och matcha – få jobb i Stockholm

Den som söker efter jobb i Stockholm rekommenderas att prova metoden “rusta och matcha”. Det kan mycket väl förändra allt för en arbetssökande person.

Letar du efter ett jobb? Då är du inte ensam. Arbetsförmedlingen har att göra – för det mesta. Det kommer sannolikt alltid att finnas någon form av behov att hjälpa arbetslösa att hitta en givande sysselsättning. Allra helst ett jobb som inbringar en inkomst att leva på. Och då gäller det att arbeta effektivt.

En ny metod som har fått ett uppsving, inte minst i Stockholm, är det som kallas för “rusta och matcha”. Kort sagt går metoden ut på att undvika att söka sådana jobb som man ändå inte får – och som i ärlighetens namn mest söks för att komma upp i dagens kvot – och istället arbeta smartare och mer målinriktat.

Rusta och matcha – två delar

Den som är arbetslös kanske står utanför arbetsmarknaden för att hen saknar den kompetens eller de praktiska färdigheter som krävs för att konkurrera om jobb. Det är det första problemet som måste tas tag i – det vill säga att rusta personen med kvalifikationer. Exempel är teoretisk utbildning eller praktik.

Nästa steg är att hitta en arbetsgivare och en tjänst som specifikt efterfrågar de egenskaper som du nu har rustat dig själv med. Det här är själva matchningen – man begränsar helt enkelt letandet och tänker lite mindre. Att rusta och matcha företag med arbetssökande på det här sättet kan vara helt banbrytande för båda parter.

7 Jun 2023