Ska vi skulptera kropparna nu?

Jag satt och surfade runt på internet häromdagen. Konstigt uttryck det där med att "surfa" på internet. Någon surfning har jag aldrig varit med om på internet. Däremot har jag surfat på surfingbräda i Indiska oceanen. Det är riktig surfning, det.

Nåja, jag satt och småbläddrade på olika hemsidor på nätet, och fann en klinik som suger fett ur våra kroppar. Inget konstigt eller nytt med det. Däremot ville deras kriruger inte kalla sig för "fettsugare" eller kalla deras metoder för "fettsugning", utan i stället kalla sig för "kroppsskulptörer" och "kroppsskulptering". Det är som om det blev roligare att kalla någon som är arbetslös för "mellan två jobb". Hur kul är det?

Coolt med skulptering

Samtidigt när jag tänkte på det, gick det upp ett ljus; de erbjöd sig att flytta fettet – till exempel från magen, till brösten. Hmmm. Hur många har inte funderat just på det? Jag känner flera! Man har ju rikligt med fett på magen – där man absolut inte vill ha det, men för lite på brösten – där man absolut vill ha mer!

Och ju mer jag tänker på det, desto häftigare är det ju. Tänk att att du kan transplantera fett från magen, eller låren till brösten. Tänk om man kunde transplantera det hår som många män har på bröstet till huvudet i stället. Eller flytta dubbelhakan till brösten? Man kunde flytta fettet under överarmarna till ovansidan av överarmarna, så man såg mer muskulös ut. Eller flytta fettet från magen till rumpan. Snacka om avancerad kroppsskulptering! Wow!

Ny metod som inte kräver kirurgi

På klinikens hemsida stod det att man inte behöver narkos för ingreppet, det räckte med att man gav en lokal bedövning. Sedan lade man in en smal laser i kroppen, "lasrade" fettet, sög ut det, sydde igen och vips – så kunde man gå därifrån. Det krävdes ingen lång konvalescens, man behövde inte ligga nedsövd och sedan väckas upp, man behövde inte vara sjuskriven i flera veckor efteråt... hmmm....

Finns det ingen hake någonstans här? Brukar man inte säga att om det låter för bra för att vara sant, ja då är det inte det. Någon borde prova metoden sedan rapportera om metoden funkar eller ej och om det finns några nackdelar och vilka de är i så fall.

Har badsäsongen gett dig några insikter?

Från det ena till det andra; har badsäsongen gett dig några insikter? Varför är det fortfarande kallt i havet när det har varit en så lång och varm vår och sommar?

11 Jul 2018