Ta hjälp av en flyttfirma i Stockholm

I genomsnitt så flyttar svensken ungefär 10 gånger under en livstid. En vild gissning är att personer bosatta i Stockholm drar upp det snittet ganska rejält. Stockholm är en stad som bjuder på unika möjligheter vad gäller bostäder. Inte minst sett till det ekonomiska där man, genom aktiva flyttar i rätt läge, kan göra stora vinster.

Det förklarar många flyttar. Men, även det faktum att det saknas bostäder att hyra ger en förklaring till varför stockholmare flyttar mer frekvent än vad fallet är i andra svenska städer. Man hyr i andrahand under en given tid och då denna är över så får man lov att söka sig vidare.

Allt detta flyttande har skapat stora möjligheter för flyttfirmor i Stockholm. De flesta som flyttat vet att det är ett projekt som är tungt, som tar tid, som tar kraft och som sker under en tidspress. Att anlita en flyttfirma Stockholm blir därför en given lösning för en person som flyttar ofta: man vet att det i slutändan är värt att betala för tjänsten.

Till protokollet ska även föras att en flytt i Stockholm är svårare att genomföra än vad motsvarande flytt är på landet och i en mindre stad. Trafiken är hårdare och svårare att ta sig fram genom, fastigheterna är högre och dessutom är risken för att någonting blir stulet betydligt högre. Genom att anlita en flyttfirma i Stockholm så får man, helt enkelt, en enklare väg från punkt A till punkt B och man kan i lugn och ro börja planera för att skriva det nya kapitlet i livet.

Hitta rätt flyttfirma i Stockholm

Svårigheten ligger inte att välja att anlita en flyttfirma i Stockholm - den ligger i att välja rätt sådan. Det finns, som en följd av den stora efterfrågan, väldigt många olika flyttföretag att välja bland - och, tyvärr, en väldigt varierande kvalitet dem emellan. Fel flyttfirma i Stockholm kostar betydligt mer än den smakar. Saker kan gå sönder i samband med en flytt, saker kan försvinna och olika detaljer kan göra att en flytt inte alls lever upp till de förväntningar man har som kund. Väljer man fel flyttföretag så kommer man att stöta på patrull i dessa frågor. Det är inte ovanligt att tvister mellan kunder och flyttföretag där de senare vägrar ta ansvar för att ett föremål exempelvis gått sönder.

Rådet i detta är att kolla upp flyttfirman innan. Hur länge har företaget funnits? Hur många tidigare kunder finns - och kan man på något sätt sättas i kontakt med dessa? Har man försäkring och är transportbilen trafikförsäkrad? Finns några anmärkningar hos Kronofogden eller hos ARN? Det går att kolla upp flyttföretag genom att hitta svar på alla dessa frågor. Något som inte alls tar speciellt lång tid att göra.

Använd Rut-avdraget för din flyttfirma i Stockholm

En annan sak som bör kollas upp gäller F-skatt. Vill du, vilket numera är möjligt, använda ditt rut-avdrag i samband med att du anlitar en flyttfirma i Stockholm så måste företaget i fråga också vara registrerat för F-skatt. Genom Rut kan du dra av halva kostnaden för arbetet med din flytt och det gör naturligtvis en enorm skillnad för kostnaden. Det bästa är att du heller inte behöver göra någonting - utöver att säkerställa nämnda F-skatt - då företaget drar beloppet motsvarande Rut-avdraget redan på fakturan du erhåller.

7 Sep 2021