Tankar kring skönhetsoperationer

Jag har tänkt många gånger kring skönhetsingrepp, operationer och behandlingar. Jag tycker ju att alla är vackra precis som dom är, oavsett kort, lång, smal, mullig, tjock och allt däremellan. Vissa skönhetsingrepp har jag förståelse för då många kan ha komplex för små bröst, oönskad hårväxt, asymmetriska ansiktsdrag eller liknande. Det jag inte kan förstå är varför någon som redan har (enligt samhället) en fin kropp skulle få för sig att ändra på den? Vissa är väldigt duktiga på att leta efter fel på sig själva, exempelvis att näsan inte är tillräckligt rak eller kindbenen inte tillräckligt synliga. Jag är rädd att många tänker “jag ska bara åtgärda detta” och att de sedan ska vara nöjda. Men om man börjar, blir man någonsin nöjd? Jag tror att många fastnar i “jag ska bara fixa en sak till”-fällan och sedan fortsätter.

Många av de förebilder jag tidigare hade har gjort flertalet olika skönhetsingrepp och operationer, allt från bröst, revben, näsan och allt annat möjligt som går att åtgärda. Den person som jag såg upp till finns alltså inte kvar i det yttre, det som jag faktiskt ser. Jag ser hellre att folk faktiskt mår bra och är hälsosamma än att lägga sig under kniven för att få ett “vackrare” utseende som de är nöjda med.

Vilka behandlingar stöttar jag?

Jag stöttar alla som opererar sig för att de ska må bättre. Jag vill ha glada och välmående medmänniskor, så om någon opererar sig för få en lättare vardag och mår bättre av det, så är jag all in. Men annars är jag mer för “naturliga” behandlingar. Det finns något relativt nytt som heter Coolsculpting där man fryser kroppsfett med hjälp av en maskin och sedan jobbar kroppen bort det frysta fettet. Det låter ju tokigt men jag har sett videos på att det fungerar och det är mer skonsamt än att bli sövd med narkos och man slipper ärr efteråt. Oavsett vad man väljer att göra för behandling, med narkos under kniven, eller frysa bort fett, använda botox - så ska man gå till en välrekommenderad läkare som genomför behandlingen/ingreppet. Man ska aldrig gå till den billigaste. Läkare är som fint vin, ju dyrare ju bättre (typ). Jag har läst alldeles för många skräckartiklar om kvinnor och män som gått till halvskumma läkare i Sverige men även utomlands och fått både dåliga resultat men även onödiga biverkningar och komplikationer som kunde ha gått att undvika.

Var rädda om er allihopa!

 

27 Jul 2017