Tapas Stockholm - fördelar med valet

Vad ska vi äta - och var? Det är två ytterst vanliga frågor om man ska unna sig en middag på stan i Stockholm. Ju fler man är i sällskapet - desto svårare blir det också. En person vill ha fisk, en annan vill ha kött, en tredje är sugen på något lättare - medan en fjärde inte alls är speciellt hungrig överhuvudtaget. Vad göra?

Ett alternativ som alltid passar är tapas i Stockholm och här nedan tänkte vi - genom att räkna upp alla fördelar med valet - presentera varför det gör det. Den spanska nationalrätten har slagit igenom på bred front över hela Sverige och i synnerhet i Stockholm. Det är inte alls svårt att förstå varför när man ser följande fördelar:

  • Mat för alla. Tapas betyder smårätter och bygger på ett koncept där du - och övriga i sällskapet - beställer in flera mindre rätter snarare än exempelvis en förrätt och en rejäl varmrätt. Menyn innehåller spännande rätter där både fågel, fisk, kött, chark, skaldjur och vegetariska alternativ samsas. Med detta kommer också maten att passa alla. Den som är extra hungrig beställer en rätt extra - den som är mätt tar det lilla lugna med sina beställningar. Svårare än så är det inte!
  • Mat att umgås genom. Om det är något som utmärker tapas som koncept så är det umgänget. Maten ställs fram och man kan exempelvis utan problem dela med varandra - något som automatiskt leder till att man pratar, umgås och socialiserar. I kombination med god dryck så blir det gärna så att en middag där tapas står på menyn innebär flera timmars sittning tillsammans. Och, vad kan vara bättre än det?
  • Prisvärd. Det fina med tapas är också att priserna är humana. Köper du en kötträtt på en annan restaurang - för närmare 400 kronor, minst - så köper du också grisen i säcken och lägger alla ägg i samma kartong. Väljer du tapas så kan du hela tiden köpa olika smårätter och anpassa beställningarna utifrån din egen budget.
20 Aug 2023