Tillhörighet och förtroende med valpkurs i Göteborg

Varför vill man gå en valpkurs i Göteborg? Antagligen för att gemensam aktivitet för hund och ägare stärker band och främjar lydnad. Dessutom är det roligt.

Att ha valp eller äldre hund är något som förpliktigar men framför allt något som tillför oerhört mycket positivt i en människas liv. För de flesta hundägare är relationen med hunden mycket viktig. Man är medlemmar av samma familj och för många den enda familjemedlemmen. För hunden är då ägaren hela världen.

Alla har inte enorm erfarenhet av att vara hundägare. Man har kanske haft hund under uppväxten men då inte varit huvudansvarig. Nu står man här med världens finaste valp och ska skapa en bra relation och en glad hund. Hur gör man ens? Hur blir man den bästa flockledaren?

En valpkurs är lika viktig för ägare som för hund

Att gå på hundkurs i Göteborg har flera syften och fördelar. En inte helt oviktig del är faktiskt det sociala samspelet, för både djur och människa. Man träffar andra hundar och ens egen valp får lära sig hundetikett och hur man umgås eller inte umgås. Ägaren kan förhoppningsvis redan umgås med andra människor men skaffar större kontaktnät, förhoppningsvis.

Momenten i en kurs varierar men för en valp är det förstås grundläggande utbildning som gäller i första hand. Inkallning förstås. Hur beter man sig när man går i koppel? Hur gör man för att inte bli grinig om det kommer en dum hund från ett annat håll när man är ute och går med ägaren? Testa med en valpkurs.

16 Jun 2023