Transfer Arlanda - vilket alternativ är bäst?

Vilken transfer till Arlanda är egentligen bäst? Svaret på den frågan avgörs av några olika faktorer. Dels så handlar det om hur bråttom du har, dels om hur pass mycket du tycker att det är värt att betala och dels, givetvis, varifrån du åker.

Det finns en tydlig skillnad i logistik och planering i att ta sig från Norrland till Arlanda jämfört med Stockholm eller Uppsala. Utgår man från en resa från en norrländsk stad så blir egentligen bil det enda huvudsakliga alternativet.

Egentligen borde tåget vara den givna lösningen, men det finns många skräckhistorier kring inställda tåg, banarbeten och annat som gjort att privatpersoner missat sin bokade resa. Tåget är, tyvärr, ett alternativ med lite för många frågetecken kring sig. Egen bil blir lösningen och där man använder sig av långtidsparkering medan man är borta.

Transfer till Arlanda från Stockholm

Enklare är det att boka transfer till Arlanda från Stockholm och där blir också urvalet större. Primärt dock - om man inte har en kompis som kan köra en till flygplatsen - så finns tre stycken alternativ. Vi tittar närmare på dessa och går igenom lite av de fördelar och nackdelar som respektive var och en har. Enligt följande:

Flygbussar. Ett riktigt bra alternativ. Flygbussar har A) många olika avgångar B) avgår från många olika platser C) har låga biljettpriser och D) erbjuder en bekväm resa i en komfortabel buss.

Snabbtåg. Att välja snabbtåg för transfer till Arlanda är att välja en snabb resa där du är på plats inom 18 minuter. För detta får du emellertid också betala 320 kronor - och du måste även ta dig till T-centralen.

Taxi. Ett riktigt bekvämt alternativ där du blir hämtad hemma - och släppt vid terminalen. Det handlar emellertid också om ett dyrt alternativ där en enkel resa kan kosta närmare 500 kronor. Är ni flera i sällskapet kan det vara en bra lösning, men annars skulle vi rekommendera buss som transfer till Arlanda.

26 Jan 2024