Vaknade med tandvärk

Tänk att jag vaknade efter julen med tandvärk. Det har jag inte haft någonsin förut. Det gjorde ont och eftersom det var helg när det hände fick jag inte tag i min vanliga tandläkare. Jag gick till en tandläkare som fanns i Bromma och blev så väl bemött.

Hon förstod att jag hade ont och hjälpte mig med smärtan. Sedan förklarade hon pedagogiskt hur hon ville göra och inför varje sak samtalade hon med mig (fastän jag inte riktigt kunde svara, men ändå). Jag som har haft tandläkarskräck sedan skoltiden när jag hade hål i tänderna. Jag hade en tandläkare som inte pratade med mig, plötsligt stack borren till och det gjorde fruktansvärt ont. Inte hjälpte det att han bad om ursäkt. Det gjorde ju lika ont för det. Sedan dess har jag haft tandläkarskräck. 

Hemskt att ha tandläkarskräck

Det är hemskt att ha tandläkarskräck. Värst är det att sitta i väntrummet och höra att det borras där inne i mottagningsrummet. Den där stolen gör att man ligger upp och ner. Man kommer ingen vart utan är fast i den där hemska stolen. Usch, det finns då inget värre. Men nu tror jag att jag har hittat rätt tandläkare för mig. Vilken lättnad! Jag tror att jag har blivit botad.

Dags att åka skidor igen

Igår fick jag ett erbjudande att följa med på skidåkning till Sälen. Vi kommer att åka tåg och sedan bil. Vi ska hyra en stuga, ta med en massa god mat, åka utför och basta. Sedan går vi väl på någon After ski och lär känna nya bekantskaper. Det är ett år sedan jag åkte iväg och älskar att åka nerför. Gillar pistar med lite fart och vet att de har bra backar i Sälen. Vi blir fyra som åker iväg och det är sköna typer. Det ska bli så kul! Jag känner att jag behöver den extra motionen som nedföråkning ger. Bättre sätt finns inte att bli av med julens godsaker som tyvärr har satt sig i min midja. Förut hade jag ett modellmått på magen, men inte längre. Förutom gymmet kommer jag att behöva mer motion för att gå ner de där tre kilona som jag gick upp under julen. Det var verkligen skönt och välkommet med ledighet. Synd bara att den var så kort. Nästa jul kommer att ge längre ledighet. Då ska jag åka bort till Thailand. Där är det garanterat varmt. Det är enda stället där man vet säkert att det blir solchanser. Och är inte solen framm är det ändå varmt.

30 Jan 2018