Varför alla män bör ha en skräddarsydd kostym

Rent generellt så har män det enklare sett till klädsel och utseende. Man kommer undan med mer än kvinnor. För en man så räcker det med att kliva ur sängen, borsta tänderna, tvätta sig och ta på sig ett par snygga jeans och en t-shirt för att vara dressed for success. Detta medan motsvarande morgon för en kvinna tar betydligt längre tid. Kvinnor har högre förväntningar ställda på sig gällande den egna framtoningen.

Detta innebär emellertid inte att män ska slappna av allt för mycket. Det du har på dig kommer nämligen till stor del att signalera vem du är, vad du vill och vilka ambitioner du har - vid varje givet tillfälle. Livet är en catwalk och du kan även som man börja visa upp dig från din bästa sida. En skräddarsydd kostym är något som du definitivt bör överväga att investera i.

En skräddarsydd kostym innebär att du får ett plagg som  du är 170 cm, om du är muskulös, smal eller korpulent: kostymen anpassas efter din kroppsform och tar fram dina fysiska fördelar på ett väldigt påtaglig sätt. Och: det är ett plagg att bära vid alla stora tillfällen i livet - festliga såväl som sorgliga.

Nyckeln är att välja en mer diskret färg på kostymen och att sedan använda olika accessoarer vid varje givet tillfälle. Slips, fluga, scarves, olika färger på skjortan. Det går att förändra hur mycket som helst, men där basen - en skräddarsydd kostym - alltid är densamma och lika passande på ett bröllop såväl som på en begravning.

En skräddarsydd kostym motiverar dig

Ser man saken ur ett annat, mer lättsamt, perspektiv så kommer en skräddarsydd kostym även att fungera som en perfekt tränare för dig. Du kanske tycker att du håller samma form som du gjorde för nåt år sedan och attd u därmed kan unna dig att slappna av rent träningsmässigt?

Well, du har en ganska perfekt domare i den frågan hängande i din garderob. Kommer du i din skräddarsydda kostym så har du gjort ett bra jobb. Om den sitter väl tight så kanske det är dags att börja öka på träningen igen? Detta sagt naturligtvis med glimten i ögat, men ändå med visst allvar: att ha en skräddarsydd kostym kan mycket väl vara en investering för livet sett till materialet. Det är upp till dig att se till att den sitter lika bra år efter år!

Hitta rätt skräddare

Det finns två olika sätt att skaffa en skräddarsydd kostym. Det ena är att du låter sy upp en kostym från grunden och där en skräddare skapar den frå scratch. Det kostar mer pengar, men det är också något som ger dig tillgång till de mest exklusiva materialen.

Det andra sättet är billigare och något som passar för alla. Kort sagt: du köper en kostym i en butik och tar sedan med denna till en skräddare som anpassar den efter din kropp.

Det är något som du kan göra med fler plagg än bara en kostym. Det passar lika bra för kavajer, byxor, för rockar och exempelvis för skjortor. Att lägga in plagg för en bättre passform är ett enkelt sätt att verkligen få en garderob där allting passar. Det rekommenderas. Hittar du en bra skräddare så har du en vän för livet!

19 Aug 2021